Dopomoga.gov.md – un an de la lansare – peste 2,6 milioane de accesări

2023-03-01 10:25

Platforma guvernamentală de ajutor pentru refugiații din  Ucraina Dopomoga.gov.md a împlinit astăzi, 1 Martie 2023, un an de la lansare, înregistrând peste 2,6 milioane de accesări.

 

Pagina Dopomoga a fost lansată în cadrul Campaniei Naționale „Moldova pentru pace” de către Guvernul Republicii Moldova și a devenit cea mai importantă sursă de informare și suport pentru cetățenii ucraineni care și-au găsit refugiul pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Peste 500 mii de utilizatori unici au accesat pagina, căutând informații despre adăpost, hrană, servicii medicale, transport, consultanță juridică, ajutor financiar,  activități pentru copii, încadrare în câmpul muncii, măsurile întreprinse de autorități, societate civilă, organizații private, simpli cetățeni în sprijinul refugiaților și alte informații utile sistematizate pe platformă din surse veridice și oficiale.

 

Cele mai populare secțiuni ale site-ului, conform statisticilor privind vizitatorii, sunt: „Obțineți IDNP”, „Asistență financiară”, „Locuințe”, „Pentru copii”, „Lista organizațiilor care oferă asistență nefinanciară” și altele.

 

Platforma a devenit în scurt timp un instrument foarte util pentru zecile de mii de refugiați din Ucraina care au fugit din calea războiului și s-au acomodat în țara noastră ajutați de portalul Dopomoga. În medie fiecare utilizator individual a folosit site-ul de cel puțin 4 ori. Dintre toți utilizatorii, peste 80% au accesat platforma de pe dispozitive mobile, iar ceilalți de pe computere desktop.

 

Cei mai mulți vizitatori care au consultat dopomoga.gov.md s-au înregistrat din țări precum: Ucraina, Polonia, România, Germania, SUA, Marea Britanie, Olanda, Austria și Italia. 

 

La un an de la lansare, amintim că resursa informațională dopomoga.gov.md a fost creată în termen record (5 zile), prin efortul comun al Agenției de Guvernare Electronică, echipa de voluntari ai MAIB și cu susținerea partenerilor Agenția de Cooperare Germană, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ Moldova și Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare.

 

Ulterior, platforma a fost încredințată spre administrare lui Alexandr Macuhin, căruia îi mulțumim pentru implicare și dedicație plenară la dezvoltarea, completarea și gestionarea cu succes a paginii.

 

Dopomoga este actualizată continuu cu noi compartimente și categorii de informații în funcție de evoluția situației din regiune, nevoile refugiaților și deciziile Comisiei pentru Situații de Urgență.

 

Cel mai nou bloc informativ integrat pe pagină se referă la procedura de preînregistrare a cetățenilor care solicită protecție temporară și care începe astăzi, 1 Martie 2023. Guvernul Republicii Moldova acordă protecție temporară persoanelor strămutate din Ucraina care nu se pot întoarce în țara de origine și doresc să rămână în Republica Moldova. Aceasta este o măsură excepțională de acordare a protecției imediate și temporare persoanelor care întrunesc criteriile de eligibilitate.  

 

Agenda publică

Februarie 2024

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29