Companiile IT au fost instruite în procedurile de achiziții lansate de AGE

2022-10-21 14:28

Atragerea companiilor calificate în domeniul TIC pentru dezvoltarea soluțiilor digitale și a proiectelor de transformare digitală lansate de Agenția de Guvernare Electronică (AGE) a fost scopul atelierului de instruire organizat astăzi, 21 octombrie 2022, pentru un grup de peste 20 de beneficiari care s-au înregistrat pentru participare.

 

Workshop-ul cu genericul „Participă la proiectele digitale naționale lansate de AGE” s-a axat pe ghidarea reprezentanților companiilor din sectorul TIC în elaborarea și completarea expresiilor de interes, formatul și pregătirea dosarului pentru participare la procedurile de achiziții în cadrul licitațiilor lansate de Agenția de Guvernare Electronică.

 

Beneficiarii cursului au primit instrucțiuni, recomandări și informații utile privind cerințele specifice privind desfășurarea procedurilor de achiziții de care se conduce AGE, precum și modalități de aplicare la proiectele ce presupun dezvoltarea unor sisteme informaționale noi care fac parte din agenda de transformare digitală a sectorului public din Republica Moldova. Între subiectele discutate se numără:

 

- Principiile achizițiilor publice;

- Cadrul normativ în domeniu;

- Metode de achiziționare a serviciilor de dezvoltare a Sistemelor Informaționale, utilizate de Agenția de Guvernare Electronică;

- Etapele achiziției prin metodele CQS și QCBS;

- Completarea/pregătirea propunerilor și alte subiecte ce se referă la aspectele specifice de implementare a proiectelor pentru dezvoltarea soluțiilor digitale.

 

„Din 2010 încoace, echipa de e-guvernare dezvoltă constant soluții digitale în colaborare cu sectorul privat, dat fiind că în sectorul public există o capacitate limitată de a dezvolta proiecte de o complexitate sporită. Este adevărat că suntem mai competitivi în parteneriat cu companiile private calificate și valorificăm constant capacitatea entităților private de nivel local, alături de care reușim să dezvoltăm soluții digitale durabile. La moment, AGE implementează Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice”, cu suportul Grupului Banca Mondială, în cadrul căruia au fost deja dezvoltate unele servicii electronice și sisteme informaționale, dar mai sunt și altele pentru care căutăm parteneri de încredere”, a declarat Olga Tumuruc, directorul AGE.

 

Atelierul a fost prezentat de o echipă de specialiști în domeniul achizițiilor publice și experți în gestionarea proiectelor de digitalizare din cadrul AGE, care au răspuns la întrebările participanților și au reiterat deschiderea instituției pentru colaborarea cu sectorul privat și atragerea companiilor locale în participare cât mai largă la procesul de transformare digitală coordonat de Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Agenției de Guvernare Electronică.

 

Participanții au apreciat utilitatea atelierului de instruire și au menționat că sunt interesați de continuarea unor astfel de instruiri cu caracter periodic.  

 

Agenda publică

Decembrie 2022

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31