ANUNȚ DE PRESĂ

2022-07-27 13:02

Agenția de Guvernare Electronică lansează Serviciul guvernamental de livrare a documentelor MDelivery. Evenimentul oficial de lansare se va desfășura la data de 28 iulie, ora 15:00, în incinta Digital Park(str. Mihai Viteazu, 15), sub egida Viceprim-ministrului pentru digitalizare, Iurie Țurcanu.

 

La eveniment va participa Prim-ministru al Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, conducători ai instituțiilor publice, reprezentanți ai mediului academic, privat și asociativ, parteneri de dezvoltare și reprezentanți ai diaspora (prin teleconferință).

 

MDelivery (mdelivery.gov.md) este o platformă digitală modernă, dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale (MGSP), implementat de Agenția de Guvernare Electronică cu suportul Grupului Banca Mondială, pentru a asigura conexiunea celor trei subiecți: prestatorul serviciului public, în calitate de expeditor, beneficiarul serviciului public, în calitate de destinatar al livrării și furnizorul de servicii poștale (curier).

 

Crearea serviciului MDelivery a fost dictată de necesitatea dezvoltării unui mecanism guvernamental sigur de livrare fizică a documentelor eliberate de instituțiile de stat la adresa indicată de beneficiar, inclusiv peste hotarele Republicii Moldova, în scopul reducerii aglomerației la ghișee și evitarea formării rândurilor la solicitarea și ridicarea rezultatelor serviciilor publice, dar și pentru a oferi cetățenilor din diaspora mai multe oportunități de interacțiune la distanță și căi de acces la serviciile prestate de autoritățile din Republica Moldova.

 

Evenimentul va avea loc în format offline (acces în bază de invitație) și transmis live pe Privesc.eu și Facebook/Agenția de Guvernare Electronică.

 

Reprezentanții presei, care doresc să participe la eveniment, sunt rugați să confirme prezența, până la 28 iulie, ora 12:00, prin email, la adresa: comunicare@egov.md.

 

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI

 

Agenda publică

Martie 2023

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31