Lansarea Serviciului guvernamental de livrare a documentelor MDelivery

Lansarea Serviciului guvernamental de livrare a documentelor MDelivery

Agenția de Guvernare Electronică a pregătit pentru lansare o nouă soluție digitală menită să ofere tuturor beneficiarilor, persoane fizice și juridice, posibilitatea de a primi documente de la stat direct la ușă, pe adresa indicată de beneficiar.

 

Noul sistem informațional MDelivery va fi lansat oficial, la 28 iulie 2022în incinta Digital Park, după ce a trecut cu succes perioada de testare, și-a demonstrat eficiența și utilitatea. Sistemul integrează și conectează prestatorul de servicii publice, furnizorul de servicii poștale și beneficiarul în vederea livrării acasă a documentelor prin curier, din mână în mână, atât în țară, cât și peste hotare.

 

Platforma digitală pentru acces larg la servicii publice cu livrare mdelivery.gov.md va putea fi accesată de cetățeni și antreprenori, în scopul plasării unei comenzi de livrare pentru mai multe tipuri de documente solicitate de la instituțiile de stat, prestatoare de servicii. Noul mecanism de interacțiune dintre persoane (fizice sau juridice) și instituțiile publice este creat pentru a reduce, cu ajutorul tehnologiilor informaționale și a serviciilor de poștă, numărul deplasărilor și aglomerației la ghișeu pentru ridicarea actelor, extraselor, certificatelor și altor documente personale. Plasarea comenzii, urmărirea statutului acesteia, achitarea costurilor pentru livrare pot fi efectuate online, iar livrarea rezultatului serviciului este sigură și garantată de furnizorii de livrare care sunt integrați cu MDelivery.

 

La evenimentul de lansare MDelivery vor participa: Prim-ministru al Republicii Moldova,  Viceprim-ministru pentru digitalizare Iurie Țurcanu, înalți invitați din rândul partenerilor din sectorul public, academic, privat și asociativ.

 

Evenimentul va fi transmis LIVE pe Privesc.eu și pe Facebook/Agenția de Guvernare Electronică, iar accesul persoanelor în sală se va face în baza invitațiilor. Reprezentanții presei interesați de participare la eveniment sunt rugați să ne contacteze prin email: comunicare@egov.md, persoana de contact: Tatiana Cazacu, tel. +373-79252212.

Agenda publică

Decembrie 2022

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31