Platforma guvernamentală Dopomoga – peste 1 mln de accesări în 3 luni de la lansare

2022-06-01 14:50

În cele trei luni de la lansare, Platforma guvernamentală de ajutor pentru refugiații din Ucraina Dopomoga.gov.md a depășit cifra de 1 mln de accesări. Dintre care 233 mii sunt vizitatori unici ai paginii. Raportat la cele circa 480 mii de refugiați înregistrați în punctele de traversare a frontierei țării noastre de la începutul războiului. Aceasta înseamnă că aproape fiecare a doua persoană s-a informat de pe platforma guvernamentală cu privire la măsurile întreprinse de autorități, societate civilă, organizații private, simpli cetățeni în sprijinul refugiaților.

 

Cele mai accesate blocuri de date expuse în pagină, care prezintă interes sporit pentru utilizatori, sunt în continuare informațiile despre asistență financiară acordată refugiaților din Ucraina din partea Oficiului Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), care a lansat un program de asistență în numerar pentru cetățenii care au părăsit Ucraina din cauza războiului.

 

Totodată, cele mai vizualizate categorii de informații sunt cele despre obținerea IDNP-ului digital, anunțurile cu referire la centrele de cazare gratuită, locații pentru distribuirea ajutorului umanitar, anunțuri despre angajări, alimentație, studii, consultații medicale, transport, inclusiv înregistrarea pentru zboruri cu avionul sau curse cu autobuzul gratuite către diferite țări ale UE.

 

În topul țărilor care au consultat pagina pentru a se informa despre modalitățile de oferire a suportului și asistenței pentru refugiații aflați pe teritoriul Republicii Moldova sunt: Moldova, Ucraina, SUA, Germania, România, Polonia și Marea Britanie.

 

Sursa Dopomoga.gov.md este actualizată sistematic cu noi compartimente și categorii de informații în funcție de evoluția situației din regiune, nevoile refugiaților și deciziile Comisiei pentru Situații de Urgență.   

 

Începând cu 1 martie 2022, pagina este vizitată zilnic de circa 4 mii de utilizatori. 

Agenda publică

Martie 2023

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31