Serviciul împuternicirilor de reprezentare

Serviciul împuternicirilor de reprezentare

Serviciul electronic guvernamental MPower reprezintă registrul împuternicirilor de reprezentare în baza semnăturii electronice. A fost creat de Agenția de Guvernare Electronică și lansat în noiembrie 2020. Serviciul MPower poate fi accesat pe site-ul mpower.gov.md.

 

Prin utilizarea Sistemului informațional automatizat „Registrul împuternicirilor de reprezentare în baza semnăturii electronice MPower”, ca mecanism pentru acordarea împuternicirilor de reprezentare pentru care legislația nu prevede necesitatea autentificării notariale, se reduc riscurile de fraudare a semnăturilor și cheltuielile reprezentatului.

 

În acest context, SIA „MPower” reprezintă o soluție eficientă de rezolvare a acestor probleme, prin oferirea unui mecanism sigur, flexibil și comod de gestiune a împuternicirilor de reprezentare de către persoanele fizice și persoanele juridice, cu posibilitatea de verificare a existenței și validității acestor împuterniciri de către autoritățile publice ale Republicii Moldova.

 

Sistemul MPower este un instrument de acordare a împuternicirilor (procură) pentru acționarea în numele cuiva și a beneficia totodată de anumite servicii în locul persoanei fizice sau juridice care a acordat împuternicirea. Acest serviciu poate fi utilizat și de cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotare, care dețin semnătură electronică și care pot acorda împuterniciri de reprezentare (e-procura) unor persoane aflate în țară. Pentru a acorda împuternicirea este nevoie să accesați mpower.gov.md și să vă autentificați cu ajutorul semnăturii electronice (mobile), apoi urmați instrucțiunile privind acordarea unei împuterniciri.

 

 Beneficiile serviciului MPower:

 

- Acordarea unei împuterniciri de reprezentare într-un mod simplu, sigur și independent.

- Reducerea efortului financiar și al timpului (!) necesar pentru acordarea unei împuterniciri de reprezentare.

- Recunoașterea și acceptarea împuternicirilor de reprezentare de toate instituțiile de stat.

- Posibilitatea de verificare – 24/7 a valabilității împuternicirilor de reprezentare acordate.

- Posibilitatea de integrare în sistemele informaționale pentru verificarea automată a împuternicirilor de reprezentare acordate.

- Notificarea prin e-mail, în regim real de timp, despre schimbarea statutului împuternicirii acordate.

- Utilizarea SIA MPower este gratuită!”

 

Accesând site-ul, fiecare utilizator poate verifica ce tipuri de împuterniciri se pot face la momentul de față, poate verifica statutul împuternicirilor efectuate sau primite, precum și crea împuterniciri noi.

 

Pe platforma MPower sunt disponibile mai mult de 30 tipuri de împuternicire pentru obținerea serviciilor de la Agenția Servicii Publice, MAI: Serviciul Tehnologii Informaționale, Poșta Moldovei, Camera de Comerț și Industrie, Biroul Național de Statistică, Casa Națională de Asigurări Sociale etc.

 

Lista urmează a fi completată cu alte servicii conexe de la instituții publice din Moldova, care conlucrează cu cetățenii, precum FISC, CNAM și altele.

 

Video: 

Serviciul MPower - Registrul împuternicirilor de reprezentare în baza semnăturii electronice

#MPower urmează pașii și acordă împuternicire cu succes, online

#tutorial Cum împuternicești o persoană să te reprezinte, cu ajutorul Serviciului #MPower

#MPower - spot

Națiune Digitală. Ion Stratan, manager #MPower, despre împuternicirile de reprezentare electronice.

Agenda publică

Februarie 2024

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29