Persoanele fizice și juridice vor beneficia de documente electronice emise de autorități prin Platforma MDocs

2024-04-24 17:14

 

Cabinetul de miniștri a aprobat conceptul Platformei de găzduire și partajare a documentelor (MDocs), instrument ce va facilita accesul persoanelor fizice și juridice la documentele emise în procesul de prestare a serviciilor publice de autoritățile Republicii Moldova.  

 

Obiectivul este de a asigura acces facil la documentele emise în procesul de prestare a serviciilor publice, dar și un management eficient al documentelor. Platforma MDocs va constitui un depozit de date centralizat, cu toate documentele livrate în timpul prestării serviciilor publice, precum și un mecanism eficient de schimb automat de date între sistemele informaționale cu care va interacționa aceasta.

 

Încărcarea și partajarea documentelor electronice pe platforma MDocs se va realiza fie de către un operator al autorității publice – în lipsa unui sistem informațional, fie în regim automatizat – în cazul autorităților publice ce dispun de un sistem informațional. De asemenea, destinatarii documentelor vor fi notificați despre disponibilitatea acestora de accesare în Portalul guvernamental al cetățeanului și al unităților de drept (MCabinet), iar la necesitate, destinatarii pot partaja documentele cu alte persoane fizice sau entități autorizate de lege.

 

Schimbul electronic de documente va reduce din costurile aferente prestării serviciilor publice, dar și va asigura reducerea treptată a documentelor pe suport de hârtie din circuitul documentelor în sectorul public.

 

Agenția de Guvernare Electronică în calitate de deținător al platformei de găzduire și partajare a documentelor (MDocs) va asigura dezvoltarea continuă a platformei de găzduire și partajare a documentelor (MDocs), în cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, implementat de AGE, cu sprijinul Grupului Banca Mondială.

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31