Educație digitală pentru tinerii din Strășeni și Cupcini

2024-04-18 13:33

Oportunitățile digitale guvernamentale pentru tineri, precum: acces direct la diploma de studii online, acte de identitate online, depunerea dosarului de admitere la studii prin împuternicire creată online, Voucher cultural, Cabinet personal virtual – sunt doar câteva dintre beneficiile utilizării tehnologiei care au fost aduse la cunoștința elevilor și studenților care învață la Școala Profesională din Cupcini, Edineț și Colegiul de Inginerie Strășeni. 

 

Circa 80 de tineri au participat la activitățile de informare prezentate de experții din echipa Agenției de Guvernare Electronică (AGE) în cadrul Programului de Informare și Educație Digitală, la invitația partenerilor: Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), Programul EU4Moldova: Comunități Locale, finanțat de Uniunea Europeană și guvernele Germaniei, Austriei și Poloniei.

 

Participanții au avut ocazia să afle informații noi despre principalele servicii și platforme digitale dezvoltate de AGE, cum ar fi identitatea și semnătura digitală, împuternicirile de reprezentare, accesul la serviciile publice online prin intermediul Portalului Serviciilor Publice, livrarea actelor, noțiuni generale despre siguranță în mediul online și altele.  

 

Feedback-ul tinerilor a fost pozitiv, aceștia apreciind activitățile ca fiind utile și interesante. Succesul celor două sesiuni de informare din 15 și 17 aprilie marchează încă un pas important în vederea extinderii Programului de Informare și Educație Digitală în zonele rurale.

 

Această serie de sesiuni face parte din eforturile noastre comune de a aduce educația digitală tinerilor din comunitățile rurale și de a promova o mai bună înțelegere a oportunităților digitale guvernamentale oferite de Guvern. Cunoștințele acumulate în cadrul sesiunii de informare vor putea fi sistematizate ulterior de studenți împreună cu profesori, în baza materialelor informative realizate cu sprijinul Grupului Banca Mondială, partenerul strategic al e-guvernării în Republica Moldova.  

 

Anterior, în cadrul aceluiași parteneriat, au fost organizate sesiuni de informare pentru studenții Școlii Profesionale Leova, Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară Brătușeni, Edineț. În plus, pe parcursul acestui an, sunt planificate sesiuni de informare dedicate managerilor și cadrelor didactice din aceste instituții.

 

Cei interesați să participe la activitățile de informare din cadrul Programului de Educație Digitală pot accesa linkul și completa chestionarul online:

https://docs.google.com/forms/d/19b_xPu_H4QEozx7uQVXUD3i_ktFhtf3-0PVMkYbqqBk/edit

 

 

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31