Impactul sesiunilor de informare în teritoriu. AGE aduce educația digitală la Leova și Brătușeni

2024-03-22 13:56

Programul de informare și educație digitală, lansat de Agentia de Guvernare Electronica (AGE), la începutul acestui an, a ajuns la Leova și Brătușeni, Edineț, la invitația partenerilor Agenția Austriacă de Dezvoltare (ADA), în cadrul programului EU4Moldova: Comunități Locale, finanțat de Uniunea Europeană și guvernele Germaniei, Austriei și Poloniei.

 

Astfel, peste 100 de studenți din cadrul Școlii Profesionale din or. Leova și a Colegiului de Medicină Veterinară și Economie Agrară din Brătușeni, Edineț, au luat parte la activitățile de informare, organizate de specialiștii din echipa Agenției de Guvernare Electronică.

 

Participanții au avut oportunitatea de a fi familiarizați cu cele mai importante servicii și platforme digitale oferite de AGE, precum identitatea și semnătura digitală, plățile electronice, Voucher cultural, împuterniciri de reprezentare, accesarea serviciilor publice online prin Portalul Serviciilor Publice, livrarea actelor, accesul la datele electronice în cabinetul personal virtual și multe alte platforme digitale de interes pentru tineri, dar și pentru colectivul de profesori care au asistat.

 

Participanții au apreciat activitățile ca fiind utile, cu un conținut nou și de interes pentru ei. Succesul celor două sesiuni de informare în teritoriu organizate pe 18 și 21 martie curent, marchează un pas important în vederea extinderii Programului de informare și educație digitală în zonele rurale, care va continua și cu alte activități în teritoriu.

 

Această serie de sesiuni face parte din eforturile noastre comune de a aduce educația digitală către tinerii din comunitățile rurale și o mai bună înțelegere a oportunităților digitale guvernamentale oferite de Guvern pentru tineri. Seturi de materiale informative, create cu suportul Grupului Banca Mondială, au fost distribuite participanților pentru a-i sprijini în procesul lor de învățare și explorare a acestor resurse digitale.

 

Urmează alte două sesiuni la Strășeni și Cupcini, care vor avea loc pe parcursul lunii aprilie.

 

Amintim că în această săptămână, AGE a organizat, de asemenea, o sesiune de informare bazată pe soluții digitale guvernamentale pentru antreprenori, la inițiativa Fintech Hub Moldova, la care au participat circa 20 de reprezentanți ai mediului de afaceri și academic. 

Doritorii de a se înscrie la activitățile de informare organizate în cadrul Programului de educație digitală menționat, pot accesa linkul și completa chestionarul online: https://docs.google.com/forms/d/19b_xPu_H4QEozx7uQVXUD3i_ktFhtf3-0PVMkYbqqBk/edit

 

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30