Extindem parteneriatul în domeniul transformării digitale în educație

2024-03-11 15:16

Acordul de colaborare între Agenția de Guvernare Electronică (AGE) și Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) a fost semnat electronic între cele două părți, reprezentate de Andrei Prisacar, director AGE și Alexandru Stratan, rector ASEM.

 

Documentul  reprezintă un angajament ferm de colaborare și marchează o etapă semnificativă în eforturile comune de a promova transformarea digitală și de a pregăti viitoarea generație de lideri și profesioniști în acest domeniu.

 

Prin acest acord, ne propunem să:

 

-       Facilităm schimbul reciproc de cunoștințe pentru a asigura o pregătire de calitate a studenților și a cadrelor didactice;

 

-       Oferim stagii de practică și de perfecționare, precum și participarea la cercetări științifice, proiecte și evenimente relevante în domeniul tehnologiilor informaționale;

 

-       Oferim sprijin pentru activitățile didactice și extra curriculare desfășurate de către studenții ASEM;

 

-       Contribuim la elaborarea și diseminarea lucrărilor metodico-didactice în domenii comune de activitate;

 

-       Ne implicăm în organizarea și desfășurarea de evenimente și activități de interes comun pentru a promova schimbul de idei și experiențe pe segmentul transformării digitale.

 

Prin aceste angajamente, AGE și ASEM își propun să consolideze colaborarea și să aducă contribuții semnificative la îmbunătățirea procesului de formare a specialiștilor ajustându-le la nevoile pieței și aliniindu-le la standardele europene care sunt aplicate în crearea soluțiilor de guvernare electronică.

 

Andrei Prisacar, Directorul AGE, a subliniat importanța acestei colaborări și a menționat: „Ne angajăm să lucrăm împreună pentru a promova inovația și excelența în domeniul transformării digitale și pentru a susține progresul continuu al societății noastre. Suntem încrezători că, împreună, vom atinge rezultate remarcabile.”

 

La rândul său, Alexandru Stratan, rectorul ASEM a subliniat: „Această inițiativă le oferă studenților noștri oportunități semnificative de învățare și dezvoltare în domeniul transformării digitale, prin interacțiune directă cu cei care sunt în fruntea inovației și al progresului digital. Mizăm pe o colaborare care va îmbogăți experiența academică a studenților noștri și va contribui la pregătirea lor pentru a deveni specialiști de forță într-o lume digitală în continuă evoluție”.

 

Acordul de colaborare deschide noi orizonturi pentru ambele instituții și pentru întreaga comunitate academică și tehnologică din Moldova.

 

Anterior, AGE și ASEM au organizat în comun o serie de  sesiuni de informare atât pentru studenți, cât și pentru corpul de profesori, precum și au colaborat în cadrul unor hackathoane și alte evenimente menite să ofere perspective practice de aplicare a tehnologiilor digitale în diferite domenii, inspirând studenții să exploreze și să inoveze în acest domeniu.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30