Vizită de monitorizare în teren a activității CUPS în Mereni și Boșcana

2023-10-16 13:52

Eficiența și impactul Centrelor Unificate de Prestare a Serviciilor (CUPS), precum și rezultatele primului an de activitate, au fost evaluate în cadrul vizitei de monitorizare în teren la Mereni și Boșcana.

 

Agenția de Guvernare Electronică (AGE), alături de o delegație a Grupului Banca Mondială (GBM), au vizitat cele două oficii CUPS pentru a discuta cu specialiștii CUPS, precum și cu reprezentanții autorităților locale, despre modul în care entitățile îndeplinesc obiectivele lor și de a identifica oportunități de îmbunătățire a serviciilor publice oferite comunităților rurale.

 

În cadrul vizitei, reprezentanții AGE și ai GBM s-au deplasat în teren pentru a obține o imagine detaliată a funcționării acestor centre. De asemenea, au fost efectuate evaluări, din partea experților GBM privind accesibilitatea, calitatea, eficiența și statistica serviciilor oferite în primul an de activitate al CUPS Mereni, dar și care au fost primele impresii, provocări, dar și servicii prestate în cadrul CUPS Boșcana, inaugurat în această toamnă.

 

„Această vizită de monitorizare a fost o ocazie excelentă de a evalua progresele realizate în dezvoltarea și modernizarea serviciilor publice în mediul rural. CUPS joacă un rol important în aducerea serviciilor publice electronice mai aproape de comunități și în ridicarea nivelului de cultură digitală în rândul locuitorilor de la sate. Prin colaborarea cu experții Băncii Mondiale, ne propunem să identificăm cele mai bune practici și modalități de a sprijini în continuare CUPS în furnizarea serviciilor publice de înaltă calitate", a declarat Olga Tumuruc, directoarea AGE. 

 

CUPS oferă beneficiarilor o gamă variată de servicii esențiale comunităților, bazate pe implementarea soluțiilor digitale și tehnologice în vederea îmbunătățirii accesului la servicii publice: începând cu acte de identitate, documente cadastrale, de stare civilă, servicii ce se referă la domeniul social (indemnizații, alocații, șomaj) și altele. Lista completă de servicii prestate prin intermediul CUPS populației de la sate, poate fi vizualizată aici: https://servicii.gov.md/ro/cups.

 

Urmare a vizitei, AGE și GBM vor elabora în comun recomandări și planuri de acțiune în scopul îmbunătățirii activității CUPS și pentru a sprijini dezvoltarea ulterioară a serviciilor publice în cele 100 de CUPS-uri deschise în comunitățile rurale din întreaga țară.

 

Acțiunea face parte din Misiunea Băncii Mondiale pentru monitorizarea Proiectului „Modernizarea Serviciilor Guvernamentale" (MGSP), ce s-a desfășurat în perioada 09-13 octombrie, și este găzduită de implementatorul proiectului, Agenția de Guvernare Electronică.

 

Membrii misiunii GBM au avut întruniri cu beneficiarul de baza al proiectului, Cancelaria de Stat, dar și cu partenerii care dețin rol-cheie în activitățile MGSP, prestatorii de servicii pentru care în prezent se digitalizează o serie de servicii pentru cetățeni, precum Agenția Servicii Publice și Casa Națională de Asigurări Sociale.  

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31