Transformarea digitală la nivel local

2023-10-11 14:01

Despre cum putem impulsiona procesul de transformare digitală la nivel local s-a discutat în cadrul Atelierului de lucru, organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), în cooperare cu GIZ Moldova, Agenția de Guvernare Electronică și Tekwill, pe data de 4 octombrie 2023, la Bălți. Atelierul de lucru a inclus două sesiuni cu participarea invitațiilor din rândul autorităților publice, societății civile, mediului academic și comunității de afaceri la nivel local.

 

În cadrul atelierului, au fost abordate următoarele subiecte:

-   Rolul autorităților publice locale în procesul de transformare digitală. Dialogul dintre autoritățile centrale și cele locale;

-   Promovarea soluțiilor digitale la nivel local;

-   Utilizarea soluțiilor digitale de către mediul de afaceri și miza acestora pentru impulsionarea dezvoltării afacerilor;

-   Oportunități pentru consolidarea dialogului dintre autoritățile publice, mediul de afaceri și societatea civilă pe dimensiunea transformării digitale a Republicii Moldova.

 

Olga Tumuruc, Directoare AGE, a vorbit despre importanța dezvoltării serviciilor digitale guvernamentale, în special pentru transformare digitală la nivelul autorităților publice locale, făcând referință inclusiv la Platforma e-APL. De asemenea, în cea de-a doua parte a Atelierului, a abordat subiectul facilitării activității mediului de afaceri prin aplicarea tehnologiei și digitalizării.

 

La discuții au mai participat reprezentanți ai Primăriei municipiului Edineț, Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat și ai organizațiilor partenere precum: proiectele „Fondul de Consiliere în Politici” și „E-Guvernare și Digitalizare în țările din Parteneriatul Estic”, finanțate de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementate de către GIZ Moldova; Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenorialului (ODA); Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI) și Tekwill Bălți.

 

Pentru mai multe detalii, puteți urmări înregistrarea integrală a evenimentului aici.

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31