Instruirea auditorilor în domeniul utilizării platformelor digitale

2023-06-29 17:38

În contextul actual al transformării digitale accelerată și al creșterii utilizării tehnologiilor avansate, este esențial ca auditorii să fie echipați cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a face față provocărilor specifice ale acestei ere digitale. Circa 50 de membri ai Asociațiației Auditorilor și Societăților de Audit au participat astăzi, 29 iunie 2023, la sesiunea de instruire organizată în cadrul campaniei „Națiune digitală”, desfășurată de Agenția de Guvernare Electronică (AGE) în perioada aprilie – iunie 2023.

 

Instituțiile financiare și organizațiile din toate sectoarele economiei au adoptat rapid platforme digitale pentru a-și îmbunătăți eficiența operațională, a spori experiența clienților și a avea o viziune mai completă asupra datelor lor. Cu toate acestea, odată cu această tranziție, apar și riscuri asociate, cum ar fi securitatea datelor, integritatea informațiilor și protecția drepturilor utilizatorilor. Prin urmare, auditorii trebuie să fie pregătiți să evalueze și să monitorizeze în mod adecvat aceste aspecte cruciale.

 

Inițiativa de instruire a auditorilor în domeniul utilizării platformelor digitale are ca scop principal să ofere cunoștințele și abilitățile necesare pentru realizarea misiunii de audit. Cursul a fost ținut de experții AGE, Ion Stratan, manager proiecte și Igor Aramă, șef Direcție schimb de date și interoperabilitate și a fost adaptat la nevoile și provocările specifice cu care se confruntă auditorii.

 

Ne bucură faptul că subiectele abordate au trezit interesul specialiștilor din domeniul auditului și suntem încrezători că abilitățile și cunioștințele digitale dobândite în cadrul evenimentului vor fi activ puse în practică la efectuarea misiunilor de audit.

Agenda publică

Septembrie 2023

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30