FORMARE MESAGERI DIGITALI - ATELIER DE LUCRU BIBLIOTECARI

FORMARE MESAGERI DIGITALI - ATELIER DE LUCRU BIBLIOTECARI

Agenția de Guvernare Electronică, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor din Moldova organizează, în perioada 20-23 iunie 2023, 4 Ateliere de lucru pentru bibliotecari FORMAREA MESAGERILOR DIGITALI.

În cadrul atelierelor, participanții, membri ai Asociației Bibliotecarilor din Moldova, vor fi familiarizați cu modalitățile de accesare online a serviciilor publice, prin intermediul platformelor digitale dezvoltate de Agenția de Guvernare Electronică, fiind antrenați în exerciții practice de autentificare MPass, semnătură electronică – MSign, acordare a împuternicirilor de reprezentare – MPower, plasarea unei comenzi de livrare - MDelivery, accesarea datelor personale din MCabinet, efectuarea plăților electronice - MPay, accesarea serviciilor publice la distanță prin intermediul Portalului Serviciilor Public etc.

Acțiunea are loc în cadrul Campaniei de informare  și educație digitală „Națiune Digitală”, desfășurată la inițiativa AGE, în perioada aprilie – iunie 2023, și are drept scop formarea mesagerilor digitali și dezvoltarea competențelor privind utilizarea tehnologiei, în vederea accesării serviciilor publice electronice. Misiunea mesagerilor digitali este să popularizeze serviciile digitale în rândul cetățenilor cu un nivel scăzut de cunoștințe digitale și să-i ajute să opereze cu tehnologia.

De asemenea, obiectivul campaniei este extinderea rețelei de mesageri digitali, care să ajute comunitățile să-și dezvolte abilități digitale și să reducă decalajul digital în societate, să contribuie la o mai bună incluziune a tuturor categoriilor de populație, inclusiv de la sate, care pot avea acces la servicii publice, utilizând instrumentele digitale. Beneficiarii vor fi antrenați în activități sub formă de exerciții practice prezentate de experții în guvernare electronică din cadrul AGE. 

Procedura de înregistrare pentru a participa la ateliere include completarea următorului formular
https://forms.gle/Ay8YUuhhFgBQrveGA
Persoanele selectate vor fi anunțate despre data participării și locație prin intermediul unui e-mail suplimentar.
Notă: Încurajăm participanții să dețină semnătura mobilă.

În total, pe durata Campaniei, peste 300 de beneficiari vor fi instruiți cu privire la rezultatele transformării digitale obținute de Guvern, prioritățile agendei de e-guvernare și paleta de servicii digitale dezvoltate de AGE pentru interacțiuni digitale sigure, precum și despre beneficiile utilizării serviciilor și platformelor electronice accesibile pentru cetățenii și antreprenorii din Republica Moldova.

Agenda publică

Septembrie 2023

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30