Campanie de informare: NAȚIUNE DIGITALĂ

Campanie de informare: NAȚIUNE DIGITALĂ

Agenția de Guvernare Electronică (AGE) lansează Campania de informare și educație digitală, care își propune reducerea decalajului digital în societate prin dezvoltarea abilităților de utilizare a serviciilor electronice de către cetățenii Republicii Moldova, sporirea numărului utilizatorilor de servicii digitale și a încrederii în instrumentele guvernamentale de interacțiune online.

 

Campania demarează la 12 aprilie 2023 cu un proiect televizat nou cu genericul „Națiune digitală”, ce va fi prezentat la Postul public de televiziune „Moldova 1” și diseminarea materialelor informative și educative atât prin intermediul canalelor de comunicare guvernamentale, cât și prin intermediul difuzorilor TV și radio naționali și regionali. Pe durata campaniei, vor fi organizate activități de formare a grupurilor de mesageri digitali, carevor avea misiunea să popularizeze serviciile digitale în rândul cetățenilor cu un nivel scăzut de cunoștințe digitale, inclusiv în localități rurale și diaspora.  

 

În total, peste 500 de beneficiari între care jurnaliști, bibliotecari, funcționari de nivel local și membri ai asociațiilor din diaspora vor fi antrenați în activități de comunicare, prin carevor fi informați despre infrastructura digitală creată de Guvern pentru interacțiuni digitale și despre beneficiile utilizării serviciilor electronice accesibile pentru cetățeni și antreprenori.

Obiectivele campaniei sunt:

-       informarea beneficiarilor privind platformele și serviciile digitale;

-       creșterea numărului de utilizatori activi ai platformelor și serviciilor electronice;

-       sporirea nivelului de încredere în instrumentele de interacțiune online cu instituțiile statului;

-       formarea grupurilor de mesageri digitali care vor ajuta populația să dezvolte abilități digitale;

-       extinderea numărului de utilizatori ai semnăturii electronice;

-       edificarea unei societăți digitale avansate în Republica Moldova;

 

Campania de comunicare „Națiune Digitală” este organizată începând cu data de 12 aprilie 2023, în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice”, implementat de AGE, cu suportul Grupului Banca Mondială.

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31