Ajutăm companiile din domeniul TIC să participe la dezvoltarea proiectelor de transformare digitală

2023-02-15 15:47

În scopul atragerii companiilor locale în procesul de implementare a agendei de transformare digitală a Guvernului, Agenția de Guvernare Electronică (AGE) a partajat astăzi, 15 februarie 2023, informații privind regulile de achiziții cu mai mulți reprezentanți ai companiilor din domeniul TIC interesate de dezvoltarea sistemelor informaționale automatizate și a soluțiilor digitale în parteneriat cu AGE.

 

Experții AGE au informat participanții despre metodele de achiziționare a serviciilor de consultanță, modalitățile de aplicare la concursurile anunțate, termenii de referință, scrierea și completarea expresiilor de interes, pregătirea ofertelor, etapele achizițiilor, condițiile contractelor, criteriile de selectare și calificare și cerințele specifice de selectare a companiilor și specialiștilor stabilite în cadrul Proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice” implementat de AGE cu suportul Grupului Banca Mondială.

 

În cadrul sesiunii de instruire cu genericul: „Participă la proiectele digitale naționale lansate de AGE”, companiile din sectorul TIC au fost ghidate în vederea aplicării pentru participarea la licitațiile lansate în prezent de AGE, care se află în plină desfășurare sau care urmează a fi anunțate.

   

Participanții au primit răspunsuri la toate întrebările aferente procedurilor de aplicare și participare la concursurile de achiziții, precum și s-au familiarizat cu etapele de implementare ulterioară a proiectelor digitale în colaborare cu AGE. Având în vedere că proiectele complexe de transformare digitală de pe agenda Guvernului sunt dezvoltate în parteneriat cu companiile private competitive din domeniul TIC, care întrunesc criteriile prezentate în concursurile pentru achiziționarea serviciilor de consultanță, Agenția de Guvernare Electronică organizează sistematic workshop-uri pentru a ajuta potențialii parteneri din mediul privat să aplice la proiectele digitale guvernamentale.

 

La discuții a participat, de asemenea, și un reprezentant al Agenției Servicii Publice, instituție care aplică sistemele și soluțiile digitale dezvoltate în procesul de prestare a serviciilor publice către persoane fizice sau juridice.

 

Beneficiarii workshop-ului au aflat de la formatori despre unele dintre proiectele noi aflate în proces de dezvoltare pe agenda de lucru a AGE. Între acestea au fost menționate proiectele numite generic: e-Notariat, e-Consulat, e-Democrație și altele despre care vom anunța pe parcurs, pe paginile de comunicare ale AGE cu publicul larg.

Agenda publică

Februarie 2024

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29