Școala Digitală – un nou partener al AGE pentru un viitor modern și prosper

2022-11-28 17:02

Agenția de Guvernare Electronică (AGE) va fi alături de Inițiativa „Școala Digitală” și se va implica plenar în activitățile de modernizare a procesului educațional și de alfabetizarea digitală a elevilor și cadrelor didactice care fac parte din acest proiect.

 

„Noi suntem alături ca parteneri să susținem aceste eforturi și vom pune umărul la transformarea digitală în școală. Cel mai greu este să schimbi anumite procese și să introduci un alt mod de face lucrurile. Agenția de Guvernare Electronică și-a trasat ca și obiectiv modernizarea și digitalizarea la nivelul întregii societăți și vom fi foarte activi și implicați în orice inițiativă care se referă la acest deziderat”, a declarat Andrei Prisăcar, directorul adjunct al AGE, în cadrul evenimentului de astăzi, 28 noiembrie 2022, desfășurat la Tekwill.

 

Evenimentul a reunit ambasadori, parteneri de dezvoltare, reprezentanți ai celor 25 de școli din țară, care vor trece printr-un proces amplu de transformare digitală și vor fi asistate într-un program de dezvoltare – Școala Digitală. Acesta prevede  devoltarea unei strategii de transformare digitală, îmbunătățirea infrastructurii, tehnicii de calcul, proceselor de comunicare și colaborare dintre elevi, profesori și părinți, dar și modernizarea activităților de management instituțional, alături de o echipă de mentori și experți locali, program care va dura un an de zile.

 

Participanții la evenimentul de astăzi au făcut cunoștință cu școlile beneficiare din program care au împărtășit din istoriile lor din procesul de transformare digitală și pedagogică de când au început implementarea programului și până în prezent.

 

Inițiativa „Școala Digitală” vine să susțină viziunea de digitalizare a educației din Republica Moldova, de îmbunătățire a funcționalității sistemului educațional prin implementarea eficientă a tehnologiilor digitale pentru asigurarea calității educației și este dezvoltată de către „Tekwill în Fiecare Școală”, program implementat în cadrul proiectului Tekwill, susținut de USAID Moldova, Suedia, EU4Moldova și PNUD, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

 

Agenda publică

Martie 2023

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31