Conferința Internațională DIGITALIZAREA ACTELOR JURIDICE în contextul modernizării serviciilor publice

Conferința Internațională DIGITALIZAREA ACTELOR JURIDICE în contextul modernizării serviciilor publice

Agenția de Guvernare Electronică în parteneriat cu Departamentul Drept Privat și Departamentul Public al Facultății de Drept al Universității de Stat din Moldova, organizează Conferința Internațională „Digitalizarea actelor juridice în contextul modernizării serviciilor publice”, sub egida Viceprim-ministrului pentru digitalizare al Republicii Moldova, Iurie Țurcanu.

 

Scopul evenimentului este de a oferi o platformă de discuții între reprezentanții autorităților publice, ai instituțiilor specializate și mediului academic, referitor la aspectele teoretice și practice ale digitalizării serviciilor publice și juridice, precum și privind actele juridice civile în formă electronică, asistența notarială electronică, care au devenit un obiect indispensabil al tranzacțiilor cotidiene.

 

Conferința va întruni reprezentanți ai Agenției de Guvernare Electronică, Agenției Servicii Publice, Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, Ministerului Justiției, Camerei Notariale din Moldova, Uniunii Avocaților din Moldova, Consiliul Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat, profesioniști și experți în domeniu din Republica Moldova, România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Germania, Franța, Marea Britanie și Azerbaidjan.

 

Panelurile de discuții se vor axa pe următoarele subiecte:

 

  • Apărarea drepturilor reale în era digitală
  • Digitalizarea serviciilor juridice - realizări și provocări
  • Semnătura digitală internațională. Recunoașterea semnăturii electronice peste hotarele RM
  • Reglementarea națională, europeană și internațională în domeniul digitalizării actelor juridice civile și în materie de contracte digitale
  • Folosirea mijloacelor electronice (platforme, email, mesagerie) la încheierea actelor juridice
  • Calitatea și eficiența justiției digitalizate
  • Asistența notarială electronică. Registrele notariale electronice. Forța juridică a actelor notariale în format electronic etc.

 

Evenimentul se va desfășura pe data de 01.11.2022, între orele 8.30 și 17.00 (ora Chișinăului), în format mixt: la Centrul Mediacor (Adresă: Chișinău, str. Alexei Mateevici 60) și online, prin intermediul platformei ZOOM, în limba română, cu traducere simultană în limba engleză.

 

Vă rugăm să va înregistrați pentru participare la eveniment, completând formularul sau să ne confirmați disponibilitatea de participare până pe data 28.10.2022, la adresa de email: comunicare@egov.md și cara_aliona@yahoo.com.

 

Persoane de contact: Aliona Cara-Rusnac (+373 79595535) și Tatiana Cazacu (+373 79252212).

Agenda publică

Ianuarie 2023

L M M J V S D
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31