AGE la Tekwill Expo Day

2022-06-23 16:09

Directoarea Agenției de Guvernare Electronică, Olga Tumuruc s-a adresat cu un mesaj participanților la evenimentul „Tekwill Expo Day”, organizat astăzi, 23 iunie 2022, la Chișinău.

 

Olga Tumuruc: „Felicit tinerii inventatori, laureați ai concursurilor Tekwill care ne-au impresionat prin creațiile lor și îi invit în proiectele dezvoltate de Agenția de Guvernare Electronică. Vom fi încântați să facem echipă bună cu voi în vederea dezvoltării produselor și serviciilor de guvernanță digitală, produse care să se bucure de utilitate și apreciere nu doar în țară, dar și dincolo de hotarele ei – să devenim ambasadori ai digitalizării în plan internațional, iar Republica Moldova să-și consolideze imaginea de țară avansată - un reper pentru alte state din regiune”.

 

Evenimentul a reunit miniștri, ambasadori, parteneri de dezvoltare, copii, părinți, elevi, studenți și profesori, beneficiari ai inițiativelor și proiectelor Tekwill, cu scopul de aprezenta șiexpune toate tehnologiile dezvoltate și implementate de Tekwill care sunt utilizate în procesul educațional. 

 

La Tekwill Expo Day, publicul larg, companiile IT, întreprinderile mici și mijlocii beneficiare ale produselor dezvoltate, toți invitații și persoanele interesate prezente la eveniment au avut ocazia să dea apreciere celor mai bune proiecte elaborate de elevii și mentorii programelor, să asiste la ateliere de lucru și să participe la tombole cu premii destinate cunoașterii programelor inginerești.

 

În cadrul evenimentului, au fost anunțate cele 30 de școli beneficiare ale inițiativei „Școala Digitală”, ce urmează să parcurgă un program complex de transformare digitală sub ghidarea echipei de experți internaționali și locali, iar  echipele câștigătoare ale concursurilor organizate de Tekwill au fost premiate.

 

De asemenea, s-a dat startul Programului de Formare de vară „Tekwill în Fiecare Școală”, destinat celor 600 de cadre didactice, care urmează să predea disciplinele Tekwill în instituțiile de învățământ, începând cu anul de studiu 2022-2023. 

Agenda publică

Martie 2023

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31