Dopomoga.gov.md - statistică record după primele luni de la lansare

2022-05-04 14:19

Platforma guvernamentală de ajutor pentru refugiații din Ucraina Dopomoga.gov.md a fost accesată de 200 mii de utilizatori unici.

Începând cu 1 martie, pagina este vizitată zilnic de peste 4 mii de persoane. Oamenii intră pe Dopomoga pentru a ajuta alți oameni, pentru a se informa cu privire la deciziile Guvernului referitoare la gestionarea situației din regiune, pentru a afla despre servicii gratuite puse la dispoziția refugiaților de către autorități sau organizații și persoane civile.

 

Dopomoga.gov.md pune la dispoziția persoanelor care au fugit din calea războiului toate documentele oficiale, rezoluțiile și deciziile organelor de stat ale Republicii Moldova cu privire la refugiații din Ucraina, cu link-uri către surse sigure și verificate.

 

De asemenea, pagina oferă acces rapid la informații despre toate centrele de cazare gratuită pentru refugiați, cu adrese și numărul de locuri disponibile; locații pentru distribuirea ajutorului umanitar tuturor celor care au nevoie; evenimente și diverse activități organizate pentru copiii din Ucraina. Alte blocuri de date ce pot fi accesate pe Dopomoga.gov.md se referă la situația la zi la toate punctele de frontieră ale Republicii Moldova, precum și anunțuri importante despre muncă, alimentație, consultații medicale, transport, inclusiv înregistrarea pentru zboruri  cu avionul sau curse cu autobuzul gratuite către diferite țări ale UE.

 

Cele mai accesate categorii de informații sunt obținerea IDNP digital https://bit.ly/3KJHXIS și acordarea ajutorului material refugiaților https://bit.ly/3saHYiA.

 

Potrivit statisticii, majoritatea vizitatorilor accesează pagina de pe dispozitive mobile, iar cei mai mulți sunt din țări precum Ucraina, Republica Moldova, România, SUA și Israel. 

 

Peste 200 de mii de utilizatori unici înseamnă aproape fiecare al doilea cetățean al Ucrainei, care a traversat frontiera Republicii Moldova din cauza războiului, a utilizat site-ul Dopomoga.gov.md

Agenda publică

Septembrie 2022

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30