AGE și Moldova IT Park au semnat un acord de parteneriat

2022-04-14 10:40

Instituția Publică „Agenția de Guvernare Electronică” (AGE) a încheiat, la 13 aprilie 2022, un acord de colaborare cu Administrația Parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT Park” (MITP).

 

Potrivit documentului, cele două părți, prin acțiuni comune, vor contribui la accelerarea procesului de digitalizare incluzivă și durabilă, precum și la identificarea soluțiilor pentru dezvoltarea mediului de afaceri, a parteneriatelor pentru schimbul de bune practici și experiență calificată.

 

Printre obiectivele acordului se numeră:

- promovarea largă a produselor și platformelor elaborate de AGE;
- creșterea gradului de utilizare a soluțiilor de guvernare electronică de către rezidenții MITP;
- dezvoltarea în comun a noilor soluții digitale și promovarea acestora în alte sectoare ale economiei;
- digitalizarea interacțiunii între business și cetățean,
- sporirea nivelului de absorbție a soluțiilor digitale și promovarea acestora în rândul autorităților și instituțiilor statului.

 

Acordul a fost semnat în cadrul evenimentului „B2B Connector”, destinat rezidenților Parcului, la care a participat directorul Agenției de Guvernare Electronică, Olga Tumuruc și a făcut o prezentare a priorităților din agenda digitală.

 

În mesajul său adresat rezidenților MITP, Olga Tumurc, a menționat: „Noi vă vedem parteneri importanți în procesul elaborării și implementării soluțiilor digitale pentru sectorul public și sunt încrezătoare că vom avea o colaborare eficientă în continuare”.

 

La rândul său, Natalia Donțu, administratoare MITP, a menționat că este o oportunitate excelentă pentru ca AGE și MITP să-și sincronizeze actiunile și să realizeze în comun proiecte importante pentru societate, menționând că acordul semnat va ajuta comunitatea de afaceri din cadrul Moldova IT Park să participe la proiectele implemenrate de AGE de modernizare a serviciilor publice prin digitalizare.

 

Fortificarea parteneriatelor între AGE și entitățile din domeniul TIC este una dintre obiectivele de dezvoltare ale instituției consemnat în Strategia de comunicare și parteneriate a AGE, precum și în Planul de acțiuni pentru implementarea acesteia ce are menirea să creeze un mediu de parteneriat focusat pe accelerarea și promovarea procesului de transformare digitală. 

Agenda publică

Martie 2023

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31