FinTech Hub ASEM – un proiect transformator

2022-04-12 12:23

Comunitatea FinTech din Moldova va avea oportunități noi de dezvoltare datorită implementării unui nou proiect numit FinTech Hub, ca parte componentă a proiectului Tekwill, care  fost deschis astăzi, 12 aprilie, în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai Guvernului, o delegație din cadrul Agenției de Guvernare Electronică, exponenți ai mediului academic, ai asociațiilor din domeniul TIC, ai comunității FinTech și asociații de business, precum și parteneri de dezvoltare.   

În debutul ceremoniei oficiale de deschidere, Viceprim ministrul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, a menționat că dezvoltarea tehnologiilor digitale este un efort comun al Guvernului, al mediului privat și al celui academic și că această initiativă este un exemplu în acest sens. Oficialul s-a arătat încrezător că FinTech Hub va fi un real succes pentru dezvoltarea serviciilor și produselor fintech, mentionând în acest context tot suportul și determinarea autorităților publice pentru astfel de proiecte.

Oaspeții și participanții la eveniment au efectuat un tur ghidat al încăperilor dedicate sectorului FinTech și profesioniștilor în domeniu: zona de Coworking, zona de Conferințe și Student Hub.  

Scopul principal al Centrului este de a propulsa dezvoltarea tehnologiilor în domeniul financiar, a asigura educația FinTech de calitate și a stimula apariția startup-urilor tehnologice.  

Acțiunea este un rezultat al cooperării între ASEM și Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și face parte din proiectul Tekwill, implementat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Suediei.

Agenda publică

Februarie 2024

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29