Serviciul guvernamental de plăți electronice

Serviciul guvernamental de plăți electronice

Platforma de plăți electronice mpay.gov.md este serviciul guvernamental de plăți electronice, un instrument informațional cu ajutorul căruia pot fi achitate diverse servicii online. Deși MPay țintește în primul rând către serviciile electronice din sectorul public, el poate fi utilizat cu succes și pentru serviciile comerciale.

 

MPay face posibilă achitarea serviciilor prin intermediul mai multor modalități de plată cum ar fi: carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar. În cazul plăților în numerar, cetățenii care nu au acces la Internet se pot adresa la ghișeele băncilor conectate sau la oficiile Poștei Moldovei.

 

Beneficiari ai serviciului MPay sunt în primul rând cetățenii, cei care plătesc pentru servicii publice, dar și reprezentanții mediului de afaceri, care în activitatea lor comercială au nevoie să perceapă plăți pentru serviciile prestate, dar și să achite pentru serviciile consumate.


Deținătorii cardurilor pot opera plăți electronice pentru achitarea serviciilor publice.

 

Poți achita serviciile consumate având la dispoziție orice instrument de plată legal, disponibil pe piața din Republica Moldova. Scenariul de achitare este simplu.
Accesezi e-Serviciul de pe servicii.gov.md și completezi cererea online. Serviciul va calcula suma spre plată și-ți va propune să achiți prin MPay. Vei fi redirecționat pe siteul mpay.gov.md, unde vei putea selecta modalitatea de achitare și efectua plata. La sfârșitul operațiunii serviciul va veni cu o confirmare de plată. În orice moment poți verifica statutul plății.
Prin intermediul MPay pot fi achitate și serviciile offline, comanda cărora se efectuează la ghișeul instituțiilor publice. Pentru aceasta accesezi pagina mpay.gov.md, selectezi serviciul și introduci numărul comenzii, cererii sau a procesului verbal, după care achiți la fel cum o faci la terminalele de plată.

 

Serviciul MPay este realizat de Guvern prin intermediul Agenției de Guvernare Electronică, Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, Ministerului Finanțelor în parteneriat cu Banca Națională și sectorul bancar privat. Acest serviciu este în conformitate cu politicile Băncii Naționale care promovează tranzacțiile fără numerar.

 

Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay a fost premiat în 2022 cu distincția „Digital Transformation Driver”, în cadrul „Mastercard Day 2022”.

 

Video: 

#tutorial Cum faci plăți online cu ajutorul serviciului guvernamental #MPay

MPay - Serviciul guvernamental de plăți electronice - spot

Națiune Digitală. Liudmila Bejenaru-Vuluta despre plățile online și #MPay

#MPay urmează pașii și plătește cu succes, online

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31