Schimbul de experiență la nivel internațional este important pentru succesul transformării digitale

2021-10-28 15:00

Dezvoltarea sistemului de securitate cibernetică și implementarea celor mai bune practici în domeniul digitalizării Republicii Moldova reprezintă o prioritate pentru Agenția de Guvernare Electronică (AGE). În acest context, pe parcursul zilelor de 27-28 octombrie 2021, experții AGE au participat activ la schimbul de informații și bune practici în domeniul transformării digitale, în cadrul videoconferințelor cu experți din Franța și Ucraina.

La sesiunea de informare, organizată cu suportul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, expertul  Agenției Națională de Securitate și Sisteme Informatice (ANSSI) din Republica Franța, Anthony Munos, a împărtășit experiența țării sale în domeniul securității cibernetice și a asigurării unui grad înalt de reziliență digitală la nivel statal. Reprezentatul ANSSI a vorbit despre experiența Franței din perspectiva cadrului legal, viziuni strategice, procesul de reingenerie și despre importanța parteneriatul public-privat în domeniul securității și infrastructurii cibernetice.

Cea de-a doua întrunire dedicată schimbului de experiență a avut loc astăzi, cu participarea vicepremierului pentru digitalizare a Republicii Moldova, Iurie Țurcanu, a experților AGE, precum și a reprezentanților Ministerului Transformării Digitale al Ucrainei, în cadrul căreia au fost prezentate cele mai importante proiecte digitale și servicii publice electronice implementate în cele două state.

În cadrul ambelor sesiuni, experții au agreat asupra continuării dialogului prin consultanță reciprocă, schimb de materiale informative, a cadrului normativ care stă la baza activității instituționale.

Agenda publică

Decembrie 2022

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31