Resursă informațională nouă pentru refugiați

2022-03-01 00:00

O nouă resursă informațională web, dedicată refugiaților ucraineni, a fost lansată astăzi, 1 martie 2022, în cadrul Campaniei naționale „Moldova pentru Pace” și  este disponibilă pe adresa: www.dopomoga.gov.md.

Pagina este structurată pe domenii de interes pentru persoanele refugiate și prezintă informații relevante, actualizate la zi și bazate pe surse veridice și oficiale.

Noua platformă a fost concepută ca un punct unic de acces la informații ce se referă la ajutorul de care pot beneficia ucrainenii în perioada de aflare pe teritoriul Republicii Moldova. Portalul înglobează mai multe resurse și categorii de informații care sunt structurate pe domenii. Între cele mai importante sunt blocurile de date ce se referă la întreg spectrul de servicii acordate poporului ucrainean aflat în situație dificilă: condiții de traversare a frontierei Republicii Moldova, unități de cazare, alimentație, ajutor medical specializat, ajutor pentru copii și animale de companie, servicii financiare și de telecomunicații, contacte privind grupurile de inițiativă active în mediul online, informații privind ofertele de locuri de muncă pentru refugiați și altele.

Prin intermediul noului portal, atât utilizatorii ucraineni care au nevoie de ajutor, cât și moldoveni care vor să ajute, vor găsi toată informația privind asistența umanitară oferită de Guvernul Republicii Moldova, comunitatea de cetățeni civili sau diaspora Republicii Moldova sub formă de servicii care au fost puse la dispoziție refugiaților din Ucraina.

Resursa dopomoga.gov.md este creată de echipa Moldova Agroindbank în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova și lucrează împreună pentru buna administrare a platformei.  

Agenda publică

Ianuarie 2023

L M M J V S D
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31