Digitalizarea facilitează parteneriatul dintre stat și mediul de afaceri

2021-09-17 13:26

Vlad Manoil, directorul adjunct al Agenției de Guvernare Electronică (AGE) a participat la Conferința internațională e-TAXON 21, care a reunit reprezentanți ai comunității naționale și regionale din domeniul fiscal și contabil, ai mediului de afaceri, autorităților publice, mediului academic și științific, precum și partenerii de dezvoltare, având scopul de a asigura comunicarea și schimbul de experiențe și cunoștințe.

 

În calitate de invitat special al evenimentului, directorul adjunct AGE a vorbit despre efectele digitalizării serviciilor publice, inclusiv în sistemul fiscal. „Dezideratul nostru este să avem o activitate instituțională care pune la dispoziție societății instrumente necesare pentru a avea parte de o interacțiune minimă, dar elegantă cu statul”, a declarat oficialul.

 

Vlad Manoil a precizat că AGE a elaborat o serie de proiecte și servicii precum:  MPay, MSign, MConnect, dar și noul serviciu care va fi în curând disponibil, Mdelivery, care vin în ajutorul mediului de afaceri. Potrivit lui, o treime din serviciile pe care statul le prestează  la ghișeu, pot fi eliminate fără a avea un impact negativ asupra calității actului de guvernare. „Sporirea eficienței atât a statului, cât și a mediului de afaceri dacă vorbim despre raportările electronice, pot fi realizate prin intermediul instrumentelor de schimb de date, care vin să simplifice enorm această interacțiune”, a menționat directorul adjunct AGE.

 

În cadrul evenimentului s-a mai discutat despre procesul de digitalizare ca instrument facilitator pentru reorganizarea timpului și eficientizarea activității antreprenorilor, politica și administrarea fiscală, situația macroeconomică internă și cea externă, efectele fiscale ale activității nerezidenților, dar și atele.

 

Cea de-a doua ediție a Conferinței internaționale e-TAXON este organizată de Camera Americană de Comerț din Moldova​, în parteneriat cu Camera Consultanților Fiscali din România​ și Camera de Comerț Americană din România. Evenimentul se defășoară în perioada 16-17 septembrie 2021, reunind vorbitori-experți fiscali din  Republica Moldova, România, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Belgia, Italia, Uganda, Polonia, Australia și altele.

Agenda publică

Decembrie 2022

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31