Agenția de Guvernare Electronică vine cu noutăți în sprijinul sectorului financiar

2021-10-29 16:00

Agenția de Guvernare Electronică a anunțat astăzi, 29 octombrie 2021, despre unele noutăți din domeniul digital, în cadrul Conferinței Fintech Moldova 2021, aflată la cea de a III-a ediție.

Evenimentul a reunit autoritățile de reglementare, reprezentanții băncilor, exponenți ai startup-urilor și investitori din Moldova și din străinătate și oferă participanților oportunitatea de a discuta cu cei mai importanți actori ai ecosistemului local Fintech, cu lideri și experți naționali și internaționali și a face schimb de cele mai bune practici și inovații de pe piață.

Despre serviciile electronice dezvoltate pentru sectorul financiar de Guvernul Republicii Moldova a vorbit expertul în e-guvernare, Dumitru Postu, responsabil de serviciile publice electronice aliniate segmentului de interacțiune financiară și fiscală. În prezentarea sa, Dumitru Postu, manager de proiect MPay a anunțat mai multe noutăți între care: completarea portalului MCabinet cu informații și utilități despre noi servicii de plată, dar și despre noua modalitate de semnătură electronică ce va fi lansată în curând de Guvern și care va prezenta un real succes în dinamizarea pieței digitale de servicii.  

Viceprim-ministrul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, prezent la eveniment, a enunțat viziunea statului asupra transformării digitale a sectorului financiar. Oficialul a menționat că se depun eforturi pentru a îmbunătăți climatul și condițiile de activitate ale instituțiilor financiare publice și private și se lucrează intens la diversificarea instrumentelor digitale de plată performante care să contribuie la optimizarea proceselor și la un business modern fără hârtie și fără birocrație.

„Suntem dispuși și pregătiți să realizăm transformarea digitală în finanțe și suntem gata să punem la dispoziția tuturor membrilor Fintech Moldova toată gama de servicii și produse electronice care alcătuiesc infrastructura digitală publică, pentru ca acestea să fie utilizate pe larg și să producă impact de durată”, a declarat Iurie Țurcanu la eveniment. 

Principalele subiecte din acest an au inclus tendințele și dezvoltările globale Fintech, startup-urile de succes, cadrul de reglementare prezent și tendințe de viitor și altele.

 

Agenda publică

Martie 2023

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31