Agenția de Guvernare Electronică își fortifică relațiile de parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite

2021-09-20 16:26

Accelerarea procesului de digitalizare a serviciilor publice a fost subiectul de discuție dintre Vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu și Coordonatorul Rezident al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Simon Springett, care a avut loc pe 20 septembrie 2021, la Chișinău. Din delegațiile oficiale au făcut parte echipa Agenției de Guvernare Electronică, condusă de directorul AGE, Olga Tumuruc, precum și șefii agențiilor ONU în Republica Moldova.

Participanții la întrevedere au făcut un schimb de opinii cu privire la oportunitățile de avansare în proiecte ce vizează sistemul  de sănătate, implementarea inovațiilor electronice în activitatea antreprenoriatului mic și mijlociu, digitalizarea sectorului agricol, implementarea sistemului informațional de date privind evidența populației, alfabetizarea digitală a populației și altele.

Iurie Țurcanu le-a mulțumit partenerilor pentru deschidere și a menționat că mizează pe o colaborare fructuoasă cu echipa ONU la realizarea obiectivelor trasate de către Guvern pe domeniul digitalizării. Vicepremierul a trecut în revistă obiectivele  din Planul de acțiuni al Guvernului, precizând cele mai importante aspecte. „Facilitarea accesului la serviciile publice electronice pentru cetățeni, în special din mediul rural, dar și din diaspora este obiectivul de bază, de la care pornesc toate acțiunile noastre” a declarat oficialul.

La rândul său, Simon Springett a declarat că ONU va susține inițiativele vicepremierului pentru digitalizare a Republicii Moldova: „Este o funcție unică instituită în întreaga lume, de o responsabilitate enormă. Alături de colegii mei, suntem gata să aducem aportul necesar la realizarea obiectivelor de pe agenda dumneavoastră”, a mai adăugat Coordonatorul Rezident al ONU în Republica Moldova.

Olga Tumuruc a exprimat deschiderea AGE pentru identificarea în comun a sectoarelor prioritare pentru digitalizare și a mulțumit pentru eforturile depuse de ONU în implementarea proiectelor ce vizează e-guvernarea. „Apreciem faptul că digitalizarea este o prioritate pe agenda ONU”, a adăugat directoarea AGE.

Urmare a întrevederii, s-a convenit asupra continuării dialogului pe sectoare separate, în vederea accelerării proceselor de digitalizare a serviciilor publice aflate în desfășurare, dar și inițierii noilor proiecte.

Agenda publică

Decembrie 2022

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31