AGE demarează un program de instruire privind aplicația guvernamentală integrată EVO

2024-05-17 17:21

 

Agenția de Guvernare Electronică (AGE) demarează un Program de instruire și formare a reprezentanților autorităților/instituțiilor publice cu privire la aplicația guvernamentală integrată a serviciilor electronice EVO.

Scopul Programului este de a instrui reprezentanții autorităților publice implicate în oferirea de servicii guvernamentale, în vederea cunoașterii și utilizării noului produs de guvernare electronică.

 

Activitățile de instruire și formare vor oferi participanților cunoștințele și abilitățile necesare pentru a utiliza modulele disponibile în aplicație, a accesa cu ușurință serviciile publice electronice, dar și pentru a înțelege mai bine funcționalitățile și experiența de utilizare a noii aplicații.

 

Totodată, în cadrul Programului, experții în guvernare electronică din cadrul AGE vor pregăti formatori, care la rândul lor vor ghida funcționarii din instituțiile publice și vor facilita accesul la utilizarea aplicației EVO - un instrument esențial în optimizarea proceselor administrative și modernizarea serviciilor publice.

 

Activitățile de formare se vor desfășura în grupuri organizate (circa 20 persoane în grup) în cadrul Centrului de Inovare și Formare în Guvernarea Digitală al AGE, dotat cu facilitățile necesare pentru a asigura un mediu propice desfășurării instruirilor într-un mod eficient și interactiv și conform unui calendar stabilit în comun cu entitățile vizate.

 

Programul menționat se înscrie în eforturile privind realizarea obiectivelor Strategiei Naționale de Transformare Digitală pentru anii 2023-2030 și face parte din pilonul 5 al Planului de acțiuni al Guvernului Republicii Moldova. Obiectivul fiind creșterea eficienței și calității serviciilor publice.

 

Aplicația guvernamentală integrată EVO va fi lansată oficial pe 6 iunie curent, în cadrul Moldova Digital Summit 2024.

 

Doritorii de a participa la sesiunile de informare, organizate de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul programului menționat, pot adresa o solicitare înscris pe adresa instruire@egov.md.

Agenda publică

Octombrie 2024

L M M J V S D
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31