Mai multe servicii digitale în 2023: O serie de documente cadastrale au fost digitalizate și pot fi obținute în format electronic

2023-02-01 08:55

Documentele din domeniul cadastral, ce se referă la bunurile imobile amplasate în municipiul Chișinău, vor putea fi accesate online, începând cu data de 1 februarie 2023.

 

Persoanele fizice și juridice pot depune cerere în format electronic pentru a obține documente cadastrale, accesând Portalul serviciilor publice (servicii.gov.md).  Pentru deținătorii de semnătură electronică, documentele cadastrale în format digital pot fi comandate din cabinetul virtual (mcabinet.gov.md) la blocul de date „Bunuri imobile”, sau accesând link-ul: Servicii Cadastrale (gov.md) și recepționate urmare a comenzii, în rubrica „Documentele mele”, de pe Portalul guvernamental al cetățeanului și antreprenorului.

 

Din seria de documente cadastrale digitalizate fac parte:

- certificate privind înscrierile în Registrul bunurilor imobile;

- informații despre valoarea bunului imobil;

- extrase din Registrul bunurilor imobile,

- planuri cadastrale și altele.

 

La necesitate, copiile acestor documente se eliberează pe suport de hârtie și pot fi ridicate la ghișeul instituției prestatoare de servicii publice (Centre Multifuncţionale ale ASP). De asemenea, beneficiarul va primi certificatul solicitat direct acasă sau la birou, utilizând Serviciul electronic guvernamental de livrare MDelivery. Taxele pentru servicii publice solicitate în format electronic se achită online prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, utilizând diverse instrumente de plată.

 

În perioada de pilotare, beneficiarii vor putea comanda documente online exclusiv pentru bunurile imobile amplasate în municipiul Chișinău, iar pe viitor această opțiune va fi posibilă și pentru alte localități din țară.

 

Serviciile electronice menționate în comunicat sunt dezvoltate și gestionate de Agenția de Guvernare Electronică și Agenție Servicii Publice, în cadrul proiectului MGSP, implementat cu suportul Grupului Banca Mondială și contribuția Guvernului Republicii Moldova.

                                                                                                                

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31