Noutăți digitale pentru agenții economici

2024-02-12 15:55

Un nou serviciu public a fost digitalizat și este acum disponibil pentru a fi accesat în regim online.  Certificatul privind luarea la evidență în calitate de plătitor la bugetul asigurărilor sociale de stat poate fi descărcat din cabinetul personal, intrând pe https://mcabinet.gov.md/ro.

 

Documentul este solicitat, de regulă, de către agenții economici și prezentat la oficiul teritorial CTAS pentru luarea la evidență a companiei în calitate de plătitor la bugetul asigurărilor sociale de stat.

 

Urmare a digitalizării acestui serviciu, prin efortul Agenției de Guvernare Electronică și Casa Națională de Asigurări Social, certificatul poate fi solicitat și obținut online, fără vizite la ghișeu doar prin accesarea Portalului guvernamental al cetățeanului și unităților de drept în MCabinet.

 

Etapele pe care le urmează solicitantul:

- Accesează mcabinet.gov.md și se autentifică cu semnătura digitală

- Intră în blocul de date „Detalii persoană juridică”

- Apasă butonul „Descarcă certificat”

 

Înainte:  Agenții economici erau nevoiți să depună cererea la CTAS, în raza de deservire conform adresei juridice a plătitorului pentru a se înregistra în calitate de plătitor la bugetul asigurărilor de stat cu atribuirea numărului de înregistrare și să se prezinte la ghișeul CTAS pentru a ridica acest document.

 

În prezent: Certificatul se generează complet automatizat din Cabinet personal virtual (mcabinet.gov.md)

 

Serviciul menționat a fost digitalizat cu succes în baza Platformei de Dezvoltare a Serviciilor Publice PDSE, dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronică.

 

Agenda publică

Iulie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31