Guvernarea digitală asigură o formare profesională de calitate

Unul din obiectivele Agenției de Guvernare Electronică (AGE) este instruirea și dezvoltarea profesională a beneficiarilor serviciilor și platformelor digitale. Crearea unui produs final implică un proces lung care are menirea de a evalua și integra toate aspectele de importanță pentru utilizatori – de la accesibilitate până la respectarea tuturor condițiilor și normelor tehnice, sociale și legislative.
Circuitul tradițional al dezvoltării capacităților profesionale a avut de suferit odată cu răspândirea virusului COVD-19 în întreaga lume. Restricțiile privind contactul în persoană și noile măsuri de protecție au impus schimbări individuale, instituționale și chiar globale. În context, AGE vine cu soluții eficiente privind dezvoltarea capacităților profesionale, promovând activ platformele digitale disponibile, dar și proiectele aflate în derulare, menite să contribuie la formarea continuă a specialiștilor în domeniul e-guvernării.
Cel de-al șaselea eveniment LIVE din cadrul Campaniei de comunicare „10 ani de e-Guvernare în Republica Moldova” a fost dedicat segmentului de instruiri și profesionalizare în domeniul guvernării digitale.
În cadrul evenimentului, Gheorghe Ursoi, director adjunct AGE, Svetlana Macrinici, Șefa Centrului de inovare și formare în Guvernare digitală și Beatrice Revenco, Manager de proiect în cadrul AGE, au vorbit despre sistemul de profesionalizare de la distanță, importanța respectării regularității acesteia chiar și în perioada pandemică etc.
Centrul de inovare și formare în guvernare digitală asigură formarea profesională atât pentru angajații sectorului public, cât și privat, inclusiv prin schimb de experiență cu specialiști internaționali. Totodată, la realizarea orelor de instruire, echipa responsabilă ține cont de respectarea tuturor criteriilor sociale precum: egalitate de gen, respectarea principiului de incluziune socială, drepturilor omului, necesităților în funcție de gen și activitate profesională, dar și altele.
De asemenea, a fost prezentat noul proiect al AGE: platformă guvernamentală de instruire la distanță (e-Learning), care urmează a fi mecanismul eficient, fiabil și modern de instruire a angajaților prin crearea, dezvoltarea și punerea la dispoziție ONLINE a resurselor de instruire, precum și de acordare a accesului angajaților la informațiile destinate dezvoltării lor profesionale.
În calitatea de potențiali utilizatori ai serviciilor de instruire vor fi angajații din administrația publică centrală și locală, care vor utiliza platforma gratuit pe bază de acorduri încheiate cu AGE, cât și persoane fizice sau mediul de afaceri, cărora serviciile pe platformă li se vor presta de AGE pe bază contractuală.
Cum funcționează totul, despre accesibilitate, dar și experiența trăită, aflați accesând https://bit.ly/36Ds04U pentru a viziona evenimentul în format integral.


