Înregistrările pentru testarea versiunii Beta a aplicației EVO s-au încheiat. Peste 5.000 de persoane participă la testare și contribuie la îmbunătățirea acesteia.

2024-04-22 16:52

 

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și Agenția de Guvernare Electronică anunță închiderea înregistrărilor pentru testarea EVO în regim Beta, aplicația care aduce serviciile publice direct în telefonul mobil al cetățenilor.

De la lansarea înregistrărilor, pe 21 martie 2024, peste 5.000 de persoane și-au exprimat interesul să testeze aplicația, ajungând astfel la capacitatea maximă stabilită pentru această etapă.

 

Primul grup de persoane înregistrate, circa 3.500, deja a primit acces la aplicație, iar o nouă actualizare urmează să fie oferită pe parcursul săptămânii curente, fiind extinsă întregului grup.

 

Mai mult de 3.500 de persoane și-au manifestat interesul să testeze aplicația chiar din primele zile de la lansarea apelului de înregistrare, și alți 1.500 s-au înregistrat după ce am oferit prima versiune spre testare. Un rezultat cu mult peste măsura așteptărilor noastre inițiale. Ne bucură mult interesul cetățenilor, pentru că doar cu ajutorul comunității vom putea să ne asigurăm că lansăm o aplicație stabilă și fără erori. Procesul de dezvoltare EVO își propune o barodare de îmbunătățire continuă este și va fi în continuare incluziv, iar noi mizăm pe susținerea fiecăruia, atât până la lansare, cât și după.”, a menționat Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

 

Ce urmează?

 

În această perioadă, echipa de dezvoltare va concentra eforturile pe eliminarea erorilor critice și pe catalogarea recenziilor primite, pentru a se asigura că versiunea finală a EVO va fi cât mai robustă și eficientă.

În același timp, toți cei care nu au reușit să se înregistreze pentru testare sunt invitați să completeze formularul de pe evo.gov.md pentru a fi informați despre lansarea publică a aplicației.

 

Ce pași premergători pot fi făcuți de doritorii de accesa aplicația?

 

     1. Activarea Semnăturii Electronice: Pentru a beneficia de toate funcționalitățile EVO la lansarea oficială, este esențial ca utilizatorii să dețină o semnătură electronică activă, pentru autentificare prin intermediul sistemului MPass. Utilizatorii pot opta pentru semnătura mobilă (Orange sau Moldcell) sau pe stick USBAcest video oferă mai multe informații despre serviciul de semnătură electronică și sistemul MSign.

       

       2. Să rămână conectați: Utlizatorii și cei ce doresc să instaleze aplicația sunt îndemnați să urmărească paginile EVO pe rețelele sociale (FacebookInstagramLinkedIn) pentru a nu rata nici o actualizare despre procesul de dezvoltare.

 

Educație Digitală: Utlizatorii se pot abona la canalul YouTube al Agenției de Guvernare Electronică și profită de materialele educative disponibile, cum ar fi playlistul dedicat serviciilor publice digitale, pentru a se familiariza cu procesele digitale și a maximiza beneficiile utilizării platformei EVO.

 

La momentul lansării, aplicația EVO va fi disponibilă pentru descărcare gratuită prin intermediul platformelor și magazinelor online Play Store și App Store.

Prima versiune completă a aplicației va oferi informații pentru și despre persoanele fizice și juridice, oferind și integrând următoarele module:

  • Portofelul cu acte digitale – portofel digital care va purta acte digitale (buletin, permis, certificat de înmatriculare), acte care vor putea fi verificate și prin QR;
  • Verificare documente – modul care va permite inițial verificarea conform unor criterii prestabilite a documentelor digitalizate disponibile în EVO, iar ulterior și a altor acte;
  • Date personale – integrarea funcționalității MCabinet și reflectării seturilor de date disponibile, atât pentru persoane fizice, cât și juridice;
  • Servicii Publice – integrarea informațiilor din Portalul Serviciilor Publice pentru acces rapid la servicii electronice, cu posibilitatea de a urmări statutul solicitărilor, dar și informații despre categoriile de servicii publice disponibile
  • Împuterniciri – integrarea MPower pentru oferirea, revocarea și verificarea împuternicirilor
  • Programări – programări la serviciile disponibile în sistemul eProgramare și alte servicii
  • Sănătate – oferirea informațiilor cu privire la statul de asigurat, medicul de familie, informații despre vaccinuri etc.

 

EVO este proiectul Guvernului Republicii Moldova destinat să faciliteze interacțiunea digitală dintre cetățeni și serviciile publice. Aplicația este dezvoltată de Agenția de Guvernare Electronica, sub egida Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Implementarea aplicației EVO se realizează cu susținerea partenerilor de dezvoltare: Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie; precum și cu susținerea Western NIS Enterprise Fund, UNDP și Banca Mondială.

 

Agenda publică

Mai 2024

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31