Sesiuni de instruire pentru formatori digitali, organizate la AGE

2024-04-19 15:47

Dezvoltarea competențelor digitale și a abilităților de formatori în conștientizarea beneficiilor utilizării serviciilor publice electronice a fost scopul sesiunilor de instruire, care s-au desfășurat, în zilele de 18-19 aprilie 2024, și au fost organizate în parteneriat cu  Institutul de Politici și Reforme Europene (IPRE) și suportul GIZ Moldova, în cadrul Centrului de Inovare și Formare în Guvernare Digitală al Agenției de Guvernare Electronică (AGE), pentru 44 de bibliotecari din diferite localități ale țării.

 

„Formatorii digitali au rolul de a-i asista pe cetățenii din diferite localități, inclusiv din mediul rural, să beneficieze de servicii publice online, prin interacțiuni digitale sigure, dar și de a contribui la dezvoltarea abilităților digitale ale tuturor utilizatorilor de instrumente digitale. Ne propunem să creștem numărul de formatori/mesageri/ambasadori digitali pentru a spori încrederea cetățenilor în utilizarea serviciilor digitale”, a subliniat directorul AGE, Andrei Prisacar, în debutul instruirilor.

 

Pe parcursul celor două zile, trainerii Olga Tumuruc, expertă asociată în domeniul transformării digitale în cadrul IPRE și Victor Guzun, expert în politici de digitalizare IPRE, s-au axat pe exerciții practice privind utilizarea instrumentelor digitale, precum semnătura electronică, autentificarea pe platforme digitale prin MPass, solicitarea serviciilor publice prin intermediul Portalului Serviciilor Publice, acordarea sau revocarea împuternicirilor prin intermediul platformei mpower.gov.md, efectuarea plăților electronice prin mpay.gov.md și Voucher cultural, accesarea datelor în cabinetul virtual MCabinet, precum și solicitarea livrării de documente, utilizând serviciul guvernamental MDelivery. De asemenea, bibliotecarii au avut posibilitatea să testeze noua aplicație mobilă EVO, dezvoltată de AGE.

 

La final, bibliotecarii au menționat utilitatea sesiunilor respective pentru sporirea competențelor lor digitale și au confirmat că sunt pregătiți să ofere suport colegilor din cele peste 2500 de biblioteci din întreaga țară, dar și membrilor comunităților pe care le reprezintă.

 

Persoanele interesate de a se înscrie la Programul de informare și educație digitală, pot completa formularul de înregistrare. Pentru mai multe detalii despre Program, contactați Centrul de Inovare și Formare în Guvernarea Digitală al AGE pe email: comunicare@egov.md.

 

 

Agenda publică

Mai 2024

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31