Rezultatele vizitelor de monitorizare a Centrelor Unificate de Prestare a Serviciilor Publice

2024-04-03 11:33

Verificarea statutului de persoană asigurată, inclusiv Achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă etc. au fost cele mai solicitate servicii pentru care s-au adresat oamenii la Centrele Unificate de Prestare a Serviciilor Publice, care activează în cele 100 de localități rurale din țară.

 

Pe lângă acestea, cetățenii s-au adresat la specialiștii CUPS să-i ajute să acceseze și alte servicii precum:

 

  • Informații privind voucherele atribuite prin intermediul Programului Eco-Voucher
  • Cereri privind reexaminarea pensiilor pentru limită de vârstă
  • Caziere judiciare cu livrare prin intermediul serviciului guvernamental MDelivery
  • Eliberarea extraselor din Registrul Bunurilor Imobile și certificatelor privind valoarea bunurilor imobile
  • Programări online la diferite instituții prestatoare de servicii publice

 

Între alte servicii solicitate în CUPS sunt: depunerea cererilor pentru compensații pentru perioada rece a anului, prin intermediul programului „Ajutor la contor”.

 

Acestea au fost constatările echipei de specialiști Operațiuni CUPS, din cadrul @Agenției de Guvernare Electronică care efectuează sistematic vizite de monitorizare ale CUPS, care au drept scop evaluarea activității acestora, abordarea problemelor și identificarea soluțiilor pentru îmbunătățirea și diversificarea serviciilor publice prestate în oficiul CUPS.

 

Specialiștii CUPS și primarii localităților s. Bujor, rn. Hîncești, com. Șișcani, rn. Nisporeni, com. Puhoi, rn. Ialoveni, com. Fîrlădeni, rn. Căușeni și com. Puhăceni, rn. Anenii Noi, care au fost vizitate recent, au subliniat importanța și beneficiile deschiderii CUPS în comunele lor, atât pentru populație cât și pentru angajații primăriei.

 

Potrivit lor, cetățenii au sesizat simplitatea interacțiunii cu specialiștii CUPS și simplificarea accesului la servicii publice, inclusiv prin depunerea cererilor online, reducerea considerabilă a cheltuielilor de bani și timp, ca rezultat al beneficierii de servicii electronice la ei în localitate.

 

 

 

 

Agenda publică

Mai 2024

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31